Ecopark bygger 3000 m2 til cleantech-virksomheder

Udviklingscentret Ecopark, som udlejer kontorer, produktions- og lagerfaciliteter til miljø- og energivirksomheder, har længe måttet melde fuldt hus. Derfor bygger centret til. På torsdag er der rejsegilde på en stor lagerhal og snart påbegyndes - forhåbentlig - byggeriet af nye kontorer og konferencelokaler.

Kombinationen af kontor, produktion og lager på samme adresse er så populær, at iværksættere og mindre virksomheder inden for miljø- og energiområdet i øjeblikket går forgæves, når de ønsker at flytte til Ecopark.

"Vi lejer lokalerne ud lige så hurtigt, som de bliver bygget, og siden Ecopark blev etableret i 2005, er her skabt 200 arbejdspladser. Vores mål er at trække endnu flere cleantech-iværksættere til Aarhus og skabe yderligere 400 job i løbet af de næste fem år. Derfor er vi nødt til at udbygge de nuværende faciliteter," siger Gert F. Rasmussen, som er direktør i Ecopark.

En større om- og tilbygning er sat i gang, og på torsdag den 10. juli 2014 når projektet sin første milepæl. Da er nemlig rejsegilde på en 932 m2 stor lagerhal, som bygges til virksomheden Advansor A/S, der producerer bæredygtige termiske køle- og varmesystemer.

Advansor A/S' to stiftere flyttede ind i Ecopark tilbage i 2006. I dag har virksomheden over 50 ansatte og blev i 2012 kåret til Årets Hurtigste Gazelle af Børsen. Den nye lagerhal forventes at stå færdig til september. 

Vil skabe yderligere 400 job i Aarhus
Ecopark ejes af Århus MiljøCenter, som indtil efteråret 2014 fungerer som de århusianske skraldemænds fælles arbejdssted. Når de flytter ud, er det planen at ombygge de nuværende omklædningsrum til kontorer, mens kantinen udvides og kombineres med et nybygget og moderne konferencecenter. 

"De virksomheder, der allerede er i Ecopark, forventer, at deres behov for både kontor, produktion, lager, møde- og konferencelokaler bliver endnu større de kommende år. Samtidig vil vi gerne kunne tilbyde leje af gode konference- og mødelokaler til andre virksomheder i Aarhus og Østjylland," forklarer Gert F. Rasmussen.

Ekstra byggeprojekt ind fra siden
Århus MiljøCenter huser også værksted og myndighedsgodkendte vaskefaciliteter til affaldsbeholdere; faciliteter, der hidtil har været lejet ud til Aarhus Kommune.

"Vi har investeret fem mio. kr. i at skabe et af Danmarks mest sikre vaskeanlæg til affaldsbeholdere - både hvad angår miljø og arbejdsmiljø. Penge, som kommer fra de århusianske forbrugere. I stedet for fortsat at leje disse faciliteter, vil Aarhus Kommune nu etablere sine egne vaskefaciliteter. Det betyder, at århusianerne kommer til at betale for præcis det samme to gange. Den prioritering undrer os meget," siger direktør Gert F. Rasmussen, der dog sagtens kan finde noget at bruge de ekstra kvadratmeter til. 

Når aftalen med Aarhus Kommune udløber til efteråret, er det derfor også planen at ombygge værksted og vaskeanlæg til kontorer og produktionsfaciliteter for Ecoparks virksomheder. Med disse ekstra kvadratmeter kommer Ecopark efter om- og tilbygningen i alt til at rumme et samlet bygningsareal på knap 12.000 m2.

 

Tilbage til Nyt fra Ecopark

Innovation,
produktion,
& udvikling